Blog

Cenaze Levazımatı İçinde Neler Bulunur?

Cenaze levazimati icinde neler bulunur

Cami malzemeleri, geçmişten günümüze kadar kullanılagelen ve bugün de inşa edilen tüm camilerde bulunması gereken eşyalardır. Örneğin; cami alemi, imam sarığı, tesbih, rahle, vakitmatik, tesbih askılığı, Kur’anı Kerim, plastik hasır ve bunu gibi pek çok eşya, her camide bulunması gereken cami malzemeleri arasında yer almaktadır. Cenaze malzemeleri de, yine cami malzemesi olarak gösterilebilmektedir.

Cenaze malzemeleri, günümüzde cenaze levazımatı, kefen takımı gibi isimlerle de bilinmektedir. Çeşitli nedenlerden dolayı yaşamını yitiren insanların cenaze işlemleri esnasında kullanılan bu malzemeler, önemli bir ihtiyaç olarak ifade edilmektedir.

İslam dinin vefat eden insanları Allah’ın huzuruna çıkmak ve ahiret hayatına hazırlayabilmek için gusül abdesti aldırılması ve kefenlenmesi farz – ı kifâyedir. Dolayısıyla yaşamını yitiren her insanın, görevli kişiler ya da imamlar tarafından yıkanması, paklanması ve kefenlenmesi gerekmektedir. Bu işlem kadın meyitler için görevli kadınlar, erkek meyyitler içinse imamlar gerçekleştirmektedir.

Cenaze Levazımatı İçinde Neler Bulunur?

cenaze levazimati icinde neler bulunur 1Cenaze levazımatı, vefat eden kişinin yıkanması, temizlenmesi ve kefenlenmesi esnasında kullanılan havlu, sabun ve 3 ya da 5 parçadan oluşan kefen gibi malzemelerin oluşturduğu eşyaların tümü olarak ifade edilebilmektedir. Gerçekleştirilen tüm cenaze işlemlerinde mutlaka gerekli olan cenaze levazımatı, genellikle toplu olarak satışa sunulmaktadır. Dileyenlerin ise bu eşyaları tek tek alabilmesi de mümkündür.

Cenaze levazımatı genellikle erkekler için farklı, kadınlar için farklı malzemelerden meydana gelmektedir. Örneğin; erkekler için hazırlanan cenaze malzemeleri setinde izar, gömlek ve lifafeden oluşan 3 parça kefen, 3 kalıp sabun, havlu, cecim gibi eşyalar bulunurken, kadınlar için hazırlanan cenaze levazımatında ise izar, başörtüsü, sargı ve göğüsleri ile ellerini bağlayabilmek için bezden meydana gelen 5 parça kefen, yine sabun, gül suyu, sünger, havlu ve bu gibi eşyalardan oluşmaktadır.

Günümüzde her insan için ihtiyaç duyulan cenaze levazımatını Hedisam.com üzerinden temin edebilmek mümkündür. En uygun ve birinci sınıf malzemelerden üretilen tüm levazımatı oldukça uygun fiyatlar ile alıcılarına sunan Hedisam.com, kadın meyyit ile erkek meyyitlere özel olarak farklı içeriklerle set hazırlamıştır.

Sizlerde cenaze levazımatı eksiklerinizi ya da ihtiyaçlarınızı tamamlamak için sitemizi ziyaret edebilir, kolaylık sipariş ederek elinize ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir